Lucia Vanden Eynde

"Zorgen moet je doen, niet maken."

Bij Lucia kan je terecht voor:

Maak een afspraak bij Lucia

Wie is Lucia?

Al meer dan 15 jaar van de kine-schoolbanken, maar nog steeds even gepassioneerd door het menselijk lichaam en zijn kracht tot verbetering en herstel! Lucia's roeping tot kine is niet ver te zoeken: ze is een sociaal beestje, is zot van sport en beweging en draagt graag zorg voor anderen. Zo werkt ze niet alleen graag samen mét mensen maar werkt ze ook graag áán mensen. En dit zowel letterlijk met haar handen onder de vorm van manuele therapie, als figuurlijk bij het motiveren en begeleiden van patiënten.


Spier-en peesproblemen krijgen bij haar geen kans want als dryneedling-experte prikt ze vlijtig alle spierknopen weg! Ze staat tevens in voor de zwangerschapsbegeleiding in onze praktijk, waar ze de mama's in spé verder helpt in geval van bekken- of rugklachten en hen daarna ook klaarstoomt voor de bevalling met specifieke oefeningen en tips. Ook de toekomstige papa's zet ze aan het werk tijdens een voorbereidende sessie met enkele massagetechnieken. In de postnatale periode begeleidt ze deze kersverse mama's graag verder bij het aanleren van specifieke bekkenbodemoefeningen!


Een bezig bijtje, want naast het runnen van de groepspraktijk, probeert ze als mama van 3 jonge boefjes een goed evenwicht tussen werk en ontspanning te vinden. En ontspannen, dat doet ze tijdens een uurtje lopen, de stress wegmeppen tijdens het squashen of haar danskriebels wekelijks de vrije loop te laten op de dansvloer!

Opleiding

 • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

  Musculoskeletale revalidatie

  KU Leuven - 2008

 • Postgraduaat in de Manuele kinesitherapie

  Universiteit Gent - 2009

 • Dry Needling Masterclass

  Module Extremiteiten & Wervelkolom, Kaak & Hoofdpijn

  IMFT Gent - 2014-2016

 • Zwangerschapsbegeleiding & Bekkenbodemreëducatie

  Smart Education - 2016 & 2022

 • Methode van Busquet: Fysiologische kettingen

  IPVK Gent - 2013

 • Yoga meets Physio

  Smart Education Leuven - 2017

 • Clinical Pilates (Level 1)

  Ana Rita Cruz & Cristina Vilas Boas

  Smart Education Hasselt - 2020